de schrijver


Dag jongens, dag meiden. Ik zal me even voorstellen: Rob Bouber; goed om jullie hier op Karels website te ontmoeten.

Ik ben een man, echtgenoot, vader (van vier kinderen) en opa (van twee kleinkinderen). Ik ben schrijver en uitgever.

Vroeger was ik journalist, kwamen er stukken van mij over kunst in allerlei kranten en lagen mijn dikke kunst-boeken in de winkels. Nu werk ik met heel veel plezier aan kinderboeken. (En eerlijk gezegd ook nog aan boeken voor volwassenen).

 

Wat ik van Karel Cavia vind?

Hij is een lekker eigenwijs kereltje. Als je over hem leest, is hij al gauw een vriendje van je. Dat komt omdat Karels hart op de goeie plaats zit. Hij is soms wel een beetje een opscheppertje, maar je moet vaak lachen om zijn dolle fratsen. Als Karel zijn toeren uithaalt, verbaast hij je. En soms ben je ronduit verbijsterd over Karels denkvermogen. En jij niet alleen, de meester ook en ook de vader en moeder van Plien en Pieter, bij wie Karel in huis woont. Plien en Pieter weten allang dat Karel een heel speciale cavia is. En ze weten dat ze met Karel elke dag weer een nieuw avontuur beleven.

Lees meer op Karel's blog:

http://karelcaviablog.blogspot.com/

 

de componiste


Caroline Ansink

Ik ben de componiste (met twee leuke dochters) die met de schrijver de studio is ingegaan om bij de gesproken verhalen hier en daar muziekstukjes te maken. Op de piccolo, de dwarsfluit, de door mijzelf gemaakte basfluit, op de altviool, met bellen en toeters en zelfs met de regenmaker. Dat is allemaal gebeurd in de prachtige studio van Lennard Vaatstra in Heerhugowaard. We hebben daar heel erg gelachen toen Rob de verhalen insprak en ik er muziekmaten bij verzon. Na vier dagen opnamen waren de twee cd’s klaar. Eentje voor bij het eerste deel en eentje voor bij het tweede deel van Karel Cavia.

 

de illustratrice


Ik ben Iris Boter, de tekenaar van Karel. Ik ben een vrouw, echtgenote en moeder (van een leuke dochter).

Ik heb boeken geschreven en voor veel boeken getekend. Ik hield als kind al van lezen en tekenen. Wij woonden vroeger tegenover de bibliotheek en dat was heel handig.

Ik teken graag met de ouderwetse kroontjespen en met Oost-Indische inkt. Zo gaan Karel en Plien en Pieter en hun vader en moeder van woord naar beeld. Dan kun je in de boeken niet alleen hun avonturen lezen, je kunt je dan ook voorstellen hoe ze er uit zien.

 

Wat een hoop

tekst hierboven...

thuis.html
thuis.html
Luisteren.html